COMBAT ja pistepilvien mahdollisuudet Rakkaudesta tieteeseen -tapahtumassa 14.2. Tule mukaan tai seuraa webcastina!

Strategisen tutkimuksen neuvoston (STN) ohjelmat järjestävät yhteisen Rakkaudesta tieteeseen -tilaisuuden Finlandia-talolla 14.2.2017. Tilaisuus tuo yhteen tutkijat, päättäjät ja tutkitusta tiedosta kiinnostuneet kansalaiset.

Miten Suomesta tulee luonnonvarojen ja energian viisaan käytön mallimaa? – ratkaisuriihessä hankkeestamme Arto Visala  Aalto yliopistosta kertoo ja keskustelee siitä, miten uusi teknologia voi auttaa biotalouden kehittämisessä. Keskustelukumppaneina on mm. ministeri Kimmo Tiilikainen.

Ratkaisuriihi alkaa klo 9.15 ja on kuunneltavissa myös webcastina. Koko ohjelma ja webcast-linkki tapahtuman sivuilta. Paikalle tulevia pyydetään ilmoittautumaan tilaisuuteen linkistä.

Miltä Oulun Rotuaari näyttää vuonna 2040 ja miten kansalaiset kokevat kaupunkitilan? Miten optimoida metsänhoitotoimet? Miten tarkasti tie ympäristöineen voidaan mallintaa liikkuvasta ajoneuvosta? Löydät tapahtumasta myös posterimme pistepilvitiedosta päätöksenteossa, voit keskustella vaikkapa kysymyksien aiheista johtajamme Harri Kaartisen kanssa sekä tutustua hologrammimalliin tieympäristön pistepilvimallinnuksesta Paikkatietokeskuksen laserkeilausjärjestelmällä (kuvassa).

 

Hologramminäytössä pienoismalli Paikkatietokeskuksen ROAMER-laserkeilausjärjestelmästä ja järjestelmällä kerättyä pistepilvidataa. Kuvaaja Julia Hautojärvi, Maanmittauslaitos.

Otsikkokuvassa Juha Hyyppä kertomassa kaupunkien pistepilvistä viime vuoden Rakkaudesta tieteeseen -tapahtumassa. Kuvaaja Heli Honkanen, Maanmittauslaitos.